Krönika vecka 39

Ett enda stort mellansteg mellan sommar och vinter eller en perfekt tid för vila och nystart? Därom tvista de lärde, men klart är att vi nog mår bra av lite väderförändringar och årstidsväxlingar nu och då. I början av veckan kände väl många att de nästan blev fångade av en stormvind när de gick utanför dörren. Lite spänning i tillvaron helt enkelt, ackompanjerat av en gnutta regn.

Det är ju tur att våra sinnen påverkas av vädret. Tänk vad frustrerande det hade varit att ha sommarens outtömliga energi året om. Att sova lite för lite, men ha energi till flera dygn framöver. Förhoppningsvis har du laddat batterierna under sommaren för en jobb- eller skolhöst. Och när mörkret faller på eftermiddagen är det faktiskt okej att känna sig lite trött och hasa sig ner i soffan och ta en tupplur innan middagen.

Med höst kommer även teater- och filmpremiärer i mängder. Både på stor och liten scen! Kolla gärna in Östergötlands rika utbud både på kultur- och idrottsfronten. Fotbollen är i säsong någon månad till och sedan tar hockeyn vid. Är man inomhus och berikar sitt kulturella sinne spelar det ingen roll att det regnar ute. Annat är det på sommaren då många inomhus får dåligt samvete för att de inte tar vara på det vackra vädret. Det är det som är så skönt på hösten, att det vädermässigt inte finns så stora krav. Förutom sådana dagar då löven är som allra mest färgsprakande, och man tar sig en stillsam promenad vid Stångån. Då är det lätt att trivas.