Krönika vecka 51

Nya tag efter nyår

Linköpings-Posten har haft en spännande och tuff höst med rekordstor produktion på både redaktionella bilagor och kundbilagor, och det finns inga tecken på att det skulle minskas till nästa år. Som ett exempel på en lyckad, annorlunda och populär bilaga är Folk-bilagan, som promotar ett kvarterstänk som är lika nytt för staden som det är uppskattat.

Tidningsvärlden går från prenumererade dagstidningar till gratistidningar och det gäller att våga satsa för att vinna. Det gör vi med omstart av vår affärstidning Östergötlands näringsliv som vi utvecklar, när andra motsvarande tidningar går i graven. Vi ändrar innehåll, grafisk profil och papperskvalitet för att kunna bli än mer aktuella och inriktade på det allra lokalaste näringslivet – mitt i en för staden och regionen expansiv tid. Det blir även en näringslivssida i Linköpings-Posten efter årsskiftet som även den finns i ställ på strategiska platser.

Snart kan vi faktiskt pusta ut för i år. Det är skönt att kunna säga ”det där tar vi tag i nästa år” utan att ens framstå som bekväm. Affärslivet nästan stannar över jul och nyår och det gör även vi. Vi är tillbaka vecka 3 i januari med nya tag och med hopp om en inspirerande vår. Nu lutar vi oss tillbaka i soffan och tittar på Kalle Anka och dricker glögg. Och vem vet, kanske det till och med blir snö till jul? Personligen är jag rätt trött på julklappshetsen och förstår de som i alla tider sagt att det viktigaste är att vara tillsammans.

God jul!