• En klassisk entré. Foto: Patrik Ekström
  • Den brittisksvenske komikern Ben Kersley är den som håller ihop kvällarna i Kvarnparken. Foto: Jerry Prütz

Kul i Kvarnen

Under namnet Komedikvarnen i klassiska Kvarnparken i Mjölby kommer det i sommar bli stand up comedy av klass. Bakom satsningen hittar vi välkände komikern Ben Kersley från LKPG HA HA! Första komiker ut blir Tobias Persson.

Kvarnparken är anrik när det kommer till att ha bjudit på toppklassunderhållning med landets största och bästa artister under parkens glansperiod. Då uppträdde storheter som Gyllene Tider, Magnus Uggla och Lena PH. Men sedan tog den stora sömnen över, med ett fåtal undantag. Nu ruskar en ny regim liv i Kvarnparken igen och då med humor och landets bästa stå uppare.

Gulligt yttre

Premiär blir det med Tobias Persson den 13 juli. han har synts i allt vidare kretsar men är nog mest känd för att vara ansikte åt affärskedjan Ö&B. Tobias Persson är en komisk mångsysslare  som setts i såväl Morgonsoffan som Stockholm Live, Babben & Co, och på Extra Extra samt i panelen för Snacka om nyheter. Han skojar regelbundet på Sveriges alla professionella Stand up-klubbar, och har medverkat i turnén "Ultimate comedy 3″ (med, bland andra, Henrik Schyffert, Hans Alfredsson och Babben Larsson), och uppträder dessutom regelbundet i England. Premiärkvällen äger rum den 13 juli och sedan blir nästa kväll den 17 augusti och då med den välkände, före detta polisen Hasse Brontén som denna kväll har sällskap av Carl Stanley. Hasse Brontén personifierar uttrycket "spritter av glädje".

Före detta polis

 Hasse har medverkat i allt från Parlamentet till RAW till Circus Möller. Carl Stanley åker land och rike runt för att uppträda på snart sagt alla Sveriges humorklubbar. På YouTube har han redan hittat en stor publik och nu bevisar han om och om igen att han är minst lika talangfull som ståuppkomiker. Under dessa två kvällar är det Ben Kersley som är värd, eller MC, som det heter på stand up-språk.

Kul med Ben

– Jättekul att ta sommarstandup till Mjölby och framförallt i den gamla folkparken där det finns en så stark tradition med populär underhållning. Jag vet att Mjölbyborna kommer att älska både Tobias och Hasse för det finns inget bättre än att uppleva stand up live, säger Ben Kersley och ser mycket nöjd ut. Faller allt väl ut kommer det bli en fortsättning till hösten.