• Först hotell, sedan Folkets hus och nu Kulturhus men nu ska det säljas och en ny ägare sätta sin prägel på det 143 år gamla huset. Foto: Patrik Ekström

Kulturhuset får ny ägare

Det anrika kulturhuset ligger ute till försäljning hos en mäklare och intressenter finnes så inom kort kan nya ägare presenteras.

Johan Westergren är mäklare på Mäklarhuset i Linköping och den som har hand om försäljningen av Kulturhuset.

Förtegen mäklare

– Vi är just nu inne i en process och har ett antal seriösa intressenter, det är egentligen allt jag kan säga för nu. Huset är väldigt stort och har fina samlingssalar vilket är något som man efterfrågar i Åtvidaberg. Det är även något som man redan sysslar med inom Kulturhusets ramar redan idag.

Huset, som det står idag, är 143 år gammalt och har varit både hotell, Folkets Hus och nu då kulturhus. Ett visst renoveringsbehov finns självklart och kanske inte heller så konstigt med alla år som det har på nacken.

Nytt tak behövs

– Som jag ser det så är behovet störst när det kommer till taket men även fasaden behöver fräschas upp men det är, som sagt, inget ovanligt när det kommer till en så pass gammal fastighet. Just nu finns det även en del hyresgäster i huset men hur det blir med dem i framtiden är ännu inte klart.