• Gun Andersson vill bara sälja bra design i sin butik. Foto: Tommy Pettersson
  • Världens bästa kunder finns i Ekholmen men Gun Andersson. Foto: Tommy Pettersson

Kvalité i Änglaboden

Änglaboden har legat i snart 30 år i Ekholmens centrum. En butik fylld av klassisk design, presenter till stora och små samt Tintins raket.

Gun Andersson och hennes man, den välkände sportprofilen Lars – Göran ”Knoppen” Andersson har haft butiken i 29 år och båda två stormtrivs med butiken, centrumet och sina kunder.

– Skriv att vi har världens bästa kunder, säger Gun med eftertryck i rösten och visst menar hon vad hon säger. Att hon trivs med sin butik och med sitt sortiment går inte att ta fel på. Tittar man på hyllorna är det fullt av roliga, snygga och speciella saker. Det är Mateusporslin, Stig Lindberg och flera andra välkända designmakare.

– Jag vill sälja bra saker till mina kunder. Visst, Mateus kan tyckas vara lite dyrt och jag har blivit erbjuden att köpa billiga varianter som ska likna originalet men tackat nej till det, berättar Gun vidare. Genom åren har Änglaboden legat på flera olika ställen i Ekholmens centrum. Något som Gun menar tillhör spelets regler och för henne har det aldrig varit ett problem.

Att driva en butik så länge som hon och maken gjort gör att man blir liksom ett med butiken. Mycket av det man ser i butiken är också sådant som Gun själv tycker om.

jo, min privata smak avspeglar sig nog här i butiken och numera speglar den av min mans smak, skrattar hon och berättar att visst har de julsaker men till dem kommer man för att köpa paketet och inte pyntet.

– Sedan gillar jag Tintin också, säger hon och visar upp den rödvita raketen som gjorts odödlig i seriealbumet ”Månen tur och retur”.