• Clas Aglert har tagit fram bågen. Foto: Tommy Pettersson

Kvarnbacken på raggarrunda

Cruising i Tannefors på lördag

På lördag den 25 april blir det cruisingtur på Ny Tanneforsvägen och i bilarna sitter boende från Kvarnbackens äldreboende och många av dem var säkert med när det begav sig på 50 och 60 – talet. Detta tack vare MC Cruisarklubben i Linköping.
Clas Aglert är inte bara hövding i just MC Cruisarklubben i Linköping han är också engagerad i den frivilliga resurspool som finns för att vara lite grädde på moset för de som finns på, bland annat, Kvarnbackens äldreboende.

– Cruisarklubben är vad man brukar säga en, e-post klubb, vilket innebär att vi inte har någon klubblokal, säger Clas Aglert där han sitter i skinnställ och med smycken som berättar att här sitter en kille som kör Harley Davidson och fortsätter:

Jänkare och bågar

– På lördag så kommer vi att köra mellan Tullrondellen och Braskens bro från klockan 12.00 och till 14.00. Det kommer att bli fyra till fem jänkare från 50 och 60-talet och till dessa har vi bjudit in de boende på Kvarnbackens äldreboende via små anmälningstalonger vi delat ut. Drygt hälften av de boende har svarat att de gärna åker med. Det kommer även att medverka ett 15-tal motorcyklar av olika typer och märken men på dessa är det inga från äldreboendet som åker med av förklarliga skäl.

MC Cruisarklubben har 540 medlemmar och Clas gick med där i slutet av 1990-talet. Sedan 2003 är han hövding och den som styr klubben framåt.

En riktigt hövding

– För några år sedan var medelåldern 55 år och nu är den väl 60 gissar jag, säger han med ett leende och berättar att de är några gubbar som träffas för att meka med sina motorcyklar i ett garage just i Tannefors.