• Mona Johansson och Magnus Eriksson tog över Kniv å Gaffel för tre år sedan. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Målet är att alla ska trivas i restaurangen, säger Mona Johansson. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Kvarterskrogen med mat från världens alla hörn

Från medelhavsmat till smaker från hela världen. Sedan Kniv å Gaffel fick nya ägare har mycket hänt. –Vi gillar att resa väldigt mycket, så vi har inspiration alla delar av världen, berättar ägaren Magnus Eriksson.

På Kniv å gaffel hänger egentillverkade konstverk på väggarna och rosor pryder vaserna på borden.

–Målet är att man ska komma in och känna ”åh vad mysigt”, och att alla ska trivas, förklarar ägaren Mona Johansson.

Firar tre år

Medelhavsmat är något som Kniv å Gaffel har varit kända för i tio år. Den första november 2011 tog Mona Johansson och Magnus Eriksson över restaurangen.

De bestämde sig för att behålla lite av medelhavsmaten, men utöka menyn med smaker från andra länder. Mona Johansson har bott i Canada i tolv år där hon jobbade på flera olika restauranger, så hon har erfarenhet av mat från andra delar av världen, vilket även Magnus Eriksson har. Han startade dessutom Debaser med några kollegor, som blev en succé redan första dagen.

”Finns något för alla”

Kniv å Gaffel har kvällsservering och lagar både traditionella varmrätter och smårätter.

–Det går att komma hit och äta tapas. Här finns det något för alla, och det känns som att det är uppskattat, säger Mona Johansson.

På restaurangen försöker man köpa närproducerat och handla råvaror efter säsong, Mona Johansson tillägger att kvaliteten dock är det viktigaste. Kniv å Gaffel har en del framtida mål, bland annat vill de utöka samarbetet med City Hotell, som inte har någon restaurang.