• Britta Vesterlund och Börje Torstensson var två av de cirka 30 cyklister som besökte kyrkan i Vidingsjö. Foto: Tommy Pettersson
  • Det var som vanligt mycket med folk och aktiviteter under Johannelundsdagen. Foto: Tommy Pettersson

Kyrkgiro och Johannelundsdag

I lördags gick Kyrkgirot av stapeln igen för andra året i rad samtidigt som Johannelundsdagen genomfördes och där hade S:ta Maria kyrka öppet under lördagen med ett depåstopp.

Vid förra årets framgångsrika cykeltur kunde man besöka 11 kyrkor på cykelturnén vara fem av dessa kyrkor låg ute på landsbygden och sex i tätorten. Sammanlagt var det 120 deltagare som gjorde 612 besök, ofta förenat med lite fika och kunnig guidning av kyrkfolket.

Vem vann?

I år var det 12 kyrkor som var med och en av dessa var Vidingsjö kyrka. Britta Vesterlund och Börje Torstensson var två av de cirka 30 cyklister som besökte kyrkan i Vidingsjö.

– Vi tänker os att cykla i stan och besöka Domkykan, St Larskyrkan och en del andra kyrkor i närheten, säger Britta Vesterlund samtidigt som hon och Börje fikade med en bit ostkaka.

Kyrkgirot är ett trevligt sätt att upptäcka många av Linköpings vackra och spännande kyrkor och om man plockade en tävlingskupong vid varje besök kunde man vinna en cykel.

Hur många som deltog i Kyrkgirot i år och vem som vann cykeln det återstår att se.