• Laila Estephan gör sig redo för dagens första kund. Hon har varit frisör i många år och i början på mars öppnade hon sin egen salong, Lailas Hårstudio - i Tannefors. Foto: Leif Larsson

Laila klippte till med egen salong

Sedan i mars har frisören Laila Estephan en egen salong. – Jag har alltid velat bli frisör, säger hon.

Hon har länge levt som hon har drömt. I fyra år var hon anställd som frisör, i en salong i Ryd. I sju år var hon egen företagare och hyrde in sig på en stol i Salong Marie i Tannefors. När den lades ner beslöt hon att dra i gång en egen salong. Den finns på Nya Tanneforsvägen i Linköping och hon har döpt den till Lailas Hårstudio.

– Det var lite stressigt och nervöst i början, men samtidigt roligt, bedyrar Laila.

Många bokningar

När tidningen hälsar på har frisersalongen haft öppet i blott några dagar. Men kunderna strömmar redan till i betydande skaror.

– Eftersom jag funnits i Tannefors i sju år så känner kunderna mig och jag känner dem. Det är en trygghet så här i början. Många av mina gamla kunder ringde i februari och undrade när jag skulle öppna, berättar hon.

Första dagen hon hade öppet ”på riktigt” kom åtta-tio kunder.

– I dag har jag inbokat 13 klippningar och jag har bokningar en bit in i april, säger hon.

Laila Estephan har således alltid siktat på att bli frisör. Hon förklarar varför.

– Det är roligt att arbeta med människor och även skapa något nytt hela tiden.

Kommer med förslag

Laila samarbetar med kunden för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Både med stamkunden och den som är ny.

– Jag brukar tala om för kunden hur jag tycker att de ska ha håret, både frisyr och kanske färg. Sedan får kunden bestämma. När det gäller stamkunder kan det vara kul med nya idéer, både för kunden och frisören. Ibland kan en liten justering göra mycket för intrycket. Förstagångskunder frågar ofta efter vad jag tycker och då tittar jag på helheten och kommer med ett förslag, redogör Laila.

I salongen finns ytterligare en frisör, Ann-Marie Pettersson, hon hyr en stol av den nya salongägaren Laila Estephan.