• Björn Sturehed kan vara nöjd och stolt med utnämningen. Foto: Tommy Pettersson

Landeryd är årets golfklubb

Nyligen utsåg Landeryds golfklubb till Årets Golfklubb 2017 av Föreningen Golfjournalisterna. Golfjournalisterna är en fristående organisation, obunden av förbund, myndigheter, media och kommersiella intressen.

Föreningen har ett hundratal journalister, fotografer och andra som återkommande arbetar med golf i media som medlemmar.

Strategiskt arbete

I motiveringen till utnämningen talas det om ett målmedvetet och långsiktigt strategiskt arbete har Landeryd byggt upp sin verksamhet på en stabil grund och har nu kunnat skörda frukterna av detta arbete. Tre 18-hålsbanor och sju korthål är en utmärkt bas för en välmående golfanläggning. Men det räcker inte alltid så. Tvärtom är det med många golfhål ännu viktigare att man arbetar rätt – och det har Landeryd gjort på ett mycket framsynt sätt.

– Våra 3 600 medlemmar har fått ett verkligt värde på spelrätterna och klubbens ekonomi är god. Eftersom Landeryd driver alla delar av klubben i egen regi får man också ekonomisk utdelning genom att många medlemmar och gäster väljer att besöka banorna, shopen och restaurangerna samt även bo över på Vesterby, klubbens senast förvärvade bana, säger Björn Sturehed från Landeryds GK.

Landeryd är också en av Sveriges största juniorklubbar, med hela 37 procent tjejer i verksamheten, och startade 2016 ett golfgymnasium i samarbete med Linköpings kommun. Denna utbildning har fått stor uppmärksamhet och lockat sökande från flera delar av landet.

Man har utöver den vanliga driften också helrenoverat Södra banan och gjort flera förbättringsarbeten på de båda andra 18-hålsbanorna. Dessutom har klubben haft flera sportsliga framgångar, bland annat ett SM-guld för herrlaget 2016 samt en Nordea-tourtävling som är mycket uppskattad.