• Elisabeth Nilsson 60 år. Foto: Tommy Pettersson

Landshövdingen 60 år

I måndags fyllde landshövding Elisabeth Nilsson 60 år. Hon blickar både tillbaka och framåt en dag som denna.

Linköpings Posten passar på att ringa upp Landshövding Elisabeth Nilsson precis innan hon ska skära upp tårtan som hon och personalen ska fira med och som vanligt när man talar med Landshövdingen så slås man av hennes lugn och intresserade tilltal.

– Det känns bra att fylla 60 år. Jag har så otroligt mycket att vara tacksam för i mitt liv. Jag har en man, släkt och vänner, jag är frisk och mår bra. Sedan har jag ju ett väldigt intressant och spännande arbete. Om mina föräldrar hade levt nu, de dog för väldigt länge sedan, hade de varit så otroligt stolta över mig och knappt fattat att jag skulle bli landshövding i Östergötland.

Tillträdde 2010

Elisabeth Nilsson har varit landshövding sedan 2010 och hon ser mycket positivt med Östergötland.

– I en allt mer global värld så sticker Östergötland ut på ett bra sätt med både bra och spännande företag, intressant forskning på universitet och på LiU samt en vacker natur inte minst, avslutar Elisabeth Nilsson som hade en vanlig ”jobbdag” trots högtidsdag och allt men lite firande hanns med och på kvällen hölls det en mottagning på slottet.