• Etableringschefen Josef Sommarkrans och regionchefen Per Wernqvist gladde sig över de långa köerna under öppningsdagen. Foto: Dennis Petersson
  • Nu storsatsar Ö&B på julhandeln. Foto: Dennis Petersson

Långa köer när Ö&B öppnade

Efter flera veckor av hårt arbete kunde personalen på Ö&B äntligen slå upp dörrarna till sitt nya varuhus under förra veckan. Kön ringlade sig lång på den nyanlagda parkeringen vid Östra Svedengatan och många ville få sig en glimt av den nya och fräscha butiken. "Vi vill vara där handeln är", säger etableringschef Josef Sommarkrans.

Flyttlasset från Mörtlösa till Tornby har varit en lång process för Ö&B. I sju veckor har personalen successivt förflyttat verksamheten till det nya varuhuset samtidigt som den gamla butiken fortfarande varit öppen. Processen har krävt samarbete och hårt arbete, men under förra veckan kunde premiären äntligen äga rum, med en stor tillströmning och långa köer som följd.

–  Det är en väldigt skön känsla att kunna inta en helt nybyggd lokal, speciellt för personalen, och det känns jättebra att äntligen kunna bjuda in kunderna. Vi hoppas att de ska tycka att det är roligt, och framförallt enklare, att handla i det nya varuhuset där de förhoppningsvis ser hela vårt sortiment, säger etableringschefen Josef Sommarkrans.

En gammal önskan

Med flera tongivande fördelar, som till exempel fler kvadratmeter, är den nya butiken uppbyggd på ett helt nytt sätt, där varorna är indelade i tydliga avdelningar. I och med den efterlängtade flytten kan en ny tid inledas på Ö&B.

– Vi har ju önskat att komma ut till Tornby i flera år, men inte riktigt hittat rätt läge, vilket vi helt klart har gjort nu. Vi vill ju vara där handeln är och där alla andra finns, och här tycker vi att det är bra kommers med kompletterande grannar, avslutar Sommarkrans.