• Långöra hjälpte till att dela ut tandborstar.
  • Linda Karlsson och Fakemimé Abedi berättade hur vi ska sköta om tänderna.

Långöra delade ut tandborstar

I lördags var det nationella Munhälsodagen och på Stora Torget stod Långöra tillsammans med personalen från Folktandvården i Linköping och delade ut tandborstar samt tandkräm till alla som gick förbi.

Det finns bemärkelsedagar för allt. Kanelbullens dag och Lösenordsdagen men frågan är om inte Munhälsodagen känns helt rätt nu i tider när folk har svårt att få pengarna att räcka till för ett tandläkarbesök.

Tänderna tillhör kroppen

Folktandvården vill uppmärksamma Nationella Munhälsodagen och rikta budskapet  ”Ta hand om hela dig” till befolkningen. Hur munnen mår påverkar hela kroppens välbefinnande och människans hälsa under hela livet.

Med årets tema vill Folktandvåden nå både yngre och äldre och prata om livsstil. Vad man äter och dricker och hur det påverkar både hälsa och munhälsa. Linda Karlsson anställd på Folktandvården som stod tillsammans med sina kollegor och maskoten Långöra hade fullt upp att göra under lördagen.

–Det är viktigt att göra människor medvetna om munhälsan. Vi ger tips hur man ska borsta tänderna och hur mycket socker som våra livsmedel innehåller, berättar Linda Karlsson.