• I veckan började man bygga upp uteserveringen på Stora Torget. Öppning så fort vädret tillåter. Foto: Tommy Pettersson
  • Johannes Soner på ”Storan” är först ut av krögarna kring Stora Torget med att få upp sin uteservering. Foto: Tommy Pettersson

Längsta baren på Stora Torget

I sommar kommer Linköpings längsta bardisk att finnas på Stora Torget. Premiär blir det så fort vädret tillåter.

Vädret har varit varierande den senaste tiden och trots att vi bara läser mars i kalendern så har det varit rena aprilvädret men regn, rusk och en gråmulen himmel men trots detta så började nu Stora Hotellet att bygga upp sin uteservering. Bara för att öppna så fort vädret tillåter.

– Det tar ungefär en och en halv vecka att få allting på plats, berättar Johannes Soner på Stora Hotellet och fortsätter:

17 meter bardisk att hänga vid

– Årets nyhet är att vi kommer att få Linköpings längsta bar hos oss. Det rör sig om en bardisk som är mellan 16 till 17 meter lång. Att vi börjar så här pass tidigt är också för att vi ska hinna få allt på plats inför säsongen. Peter Gylic som jobbar med att sätta upp de flesta uteserveringarna i Linköping var på plats och såg till att saker och ting hamnar på rätt plats och där de skulle.

– Vi sätter nog upp staket och taket på en dag och sedan ska plattor komma på plats och det tar sin tid det också. Uteserveringen är ju hela trehundra kvadratmeter stor.

Stänger i höst

Johannes Soner tror att man sedan plockar ner uteserveringen när hösten tränger sig på.

– Ja, det beror helt på vädret men i slutet av augusti eller möjligen i september skulle jag tro.