• Marianne Lindh vill att vi ska lära känna vår innerstad. Foto: Tommy Pettersson
  • Farbror Melins Torg bjuder på Sällskapet Shownarrarnas två föreställningar. Foto: Elin Elmby
  • Handelsföreningen FOLK står för en del kul aktiviteter vid Stora torget. Foto: Elin Elmby

Lär känna ditt innersta

Fullt med aktiviteter i Linköping City

Nu är det dags för Innersta - dagarna igen. Det är med stort hjärta och ännu större engagemang som Linköping City Samverkan med dess vd och cityutvecklare Marianne Lindh i spetsen drar igång de populära utbudsdagarna i centrum.

 

? Lördag den 29 e och söndag den 30 e april fylls hela stadskärnan med olika aktiviteter för alla åldrar. Alla tre torg kommer att ha någon form av underhållning, tävlingar och andra skojiga verksamheter.

Tre torg involverade

Marianne Lindh håller i trådarna och hon är entusiastisk över vilket gensvar hon fått från medlemmarna i City samverkan och hos föreningens breda målgrupper.

– Allt med Innersta - dagarna började för precis ett år sedan. Vi var några stycken som pratade om hur väl Linköpingsborna egentlige känner sin innerstad och det var då föddes idén om Innersta projektet, minns Marianne Lindh vidare.

– I år vill jag speciellt slå ett slag för våra guidade turer som guideklubben står för. Det kan vara kul att få veta hur det var förr i tiden i innerstaden. Grupperna utgår från ett tält på Lilla torget klockan 10 30 och 13 30 på lördag. Sedan får vi inte glömma att det är Valborgsmässoafton med traditionellt spexande kortege genom stan.

Torg för torg

På Farbror Melins Torg genomför Sällskapet Shownarrarna två föreställningar och firar där med sitt femtioårsjubileum på stan. För barnen finns det naturligtvis en hoppborg hos Farbror Melin också.

På Lilla torget blir det Speed test med en uppblåsbar bana för ”skott test”, en barnföreställning med Peter och Anders och ansiktsmålning.

På Stora Torget startar morgonen med ett träningspass och sedan dans allt för att skapa en härlig stämning på torget.