• En bulle fylld med mandelmassa och grädde. Godast i stan. Foto: Max Elofsson
  • Nu går Lasse i pension men blir kvar och styr upp även nästa års semmelrace. Foto: Max Elofsson

Lasse har bästa semlan

Lasses Livs i Vidingsjö har inte bara goda semlor utan de säljer även flest i landet. Detta har uppmärksammats av Arla som hört av sig till den lilla butiken.

När Linköpings-Posten kommer på besök så råder det lugn och ro i det lilla bageriet där Eva-Lena Stenfält lägger sista handen vid några av de gräddiga läckerheterna.

– Under själva ”fettisdagen” sålde vi i runda slängar 5 000 semlor och det var kanske ett 20-tal personer som jobbade för fullt med att se till att våra kunder fick sina efterlängtade semlor. Vi säljer semlorna från december och en bit in april, säger hon och genast går mina tankar den semmelälskade privatdeckaren och bokfiguren Ture Sventon som ju äter semlor året runt.

Ny ägare fortsätter med semlan

Just i dagarna säljer Lasses livs flest semlor i hela Sverige, fler än både butiker i Stockholm och Göteborg. Man har även fått bästa omdömena på en nätsajt, vilket Britta Önnegren tycker är mycket roligt. Lasse Önnegren, ägare till Lasses Livs, har beslutat sig för att sälja sin rörelse och en ny ägare tillträder den första april.

– Men jag blir kvar i kulissen och jag kan lova att vi inte kommer att sluta med semlorna. Det vore ju rena självmordet för en ny ägare, avlutar han.