• 15 200 personer kom till arenan för att lyssna på Lars Winnerbäck. Foto: Jerry Prütz

Lasse lockade storpublik till arenan

Det såg bra ut, det lät bra och Lars Winnerbäck var bra. Så kan man nog sammanfatta konserten med Lars Winnerbäck som lockade 15 200 personer till den nya fotbollsarenan i Kallerstad. Succén är självklar.

Att Lars Winnerbäck skulle dra storpublik till den nya fotbollsarenan, som visserligen aldrig använts som konsertplats trots att den invigdes 2013 och fotbolls-EM spelats, var väl inget annat än självklarhet men att hela 15 200 personer skulle köpa biljett var nog kanske ingen som trodde. Det kan mycket väl vara den största publik som sett en enskild konsert som inte varit gratis att besöka i Linköping någonsin enligt expertis som Linköpings Tidning talat med. När Lars Winnerbäck spelade i Vidingsjö var det dryga 14 000 i publiken och redan det är mycket bra.

Folkkär på topphumör

Redan flera timmar innan Lars Winnerbäck skulle stå på scenen gick det som ett lämmeltåg från centrum och till spelplatsen av publik i alla åldrar. Att han är folkkär är bara förnamnet och publiken var på topphumör och visst kunde man höra en och annan Winnerbäck låt nynnas innan man beträdde arenan som sakta men säkert fylldes på med publik.

Lämplig arena

Det var mycket roligt att se att fotbollsarenan lämpade sig så bra för rockkonserter med bra flyt i insläpp, bra sikt var man än befann sig och ett toppljud som man sällan hör på en arena byggd av stål och betong. Självklart bådar detta gott inför kommande konsertsäsonger och vågar man hoppas på flera konserter av denna kaliber och då kanske, till och med, med besök av internationella gäster.

Lars kommer tillbaka

Lars Winnerbäck ger sig ut i höst på en avskalad soloturné. Den 8 och 9 oktober spelar han i Crusellhallen. Biljetterna är ute till försäljning när du läser detta.