• Lars Winnerbäck besökte sin gamla närbutik och tog en fika med personal och ägare. Foto: Privat

Lasses och handlar'n

Lasse Winnerbäck är uppvuxen i Vidingsjö och bodde även på Tuvgatan. Nyligen besökte han sin gamla närbutik, tog en fika och pratade lite med ägarna.

Makarna Önnegren har haft sin butik i 18 år men de blev nog så överraskade när Linköpings store son Lars Winnerbäck steg in i butiken den 19 april. Vad som föranledde den oväntade visiten vet inte Britta Önnegren som samtalade med artisten under gott och väl en kvart.

Trevlig popstjärna

– Han var väldigt trevlig och pratade glatt med de kunder som kom in i butiken. Kunderna vågade nog inte riktigt gå fram till honom men när jag sedan pratade med honom så lossande folks blyghet och de gick fram och hälsade. Lasse själv var på väldigt gott humör och tyckte det var jättekul att se hur vi hade det nu för tiden. Då han bodde här hette butiken Servus men han kände igen sig.

Britta lade ut en bild på henne och Lasse på facebook och genast hade man över 14 000 besökare på sidan.

– Lasse berättade också att han var väldigt nöjd med den konsert som var i Vidingsjö förra året och som avslutade hans sommarturné förra året.  Han berättade också att han tog fel buss och hamnande på andra sidan av Vidingsjö och fick gå genom skogen för att komma hit till butiken. Folk hade tydligen mött honom och knappt trott sina ögon när de mött en av landets mest kända artister i skogen.  Visst var han lite frusen och kall men han fick en kopp kaffe och tinade upp ganska snabbt, avslutar Britta och som själv tycker att Lars Winnerbäck är både bra och riktigt trevlig. Hon var även på konserten förra året.

45 000 semlor

Brittas make, som också heter Lasse, berättar lite om sin butik och under vilka villkor han driver den. Visst känner man av närheten till olika lågprisbutiker och de lite större i olika centrum. Men man har en trogen kundkrets, bestående av pensionärer och barnfamiljer, och ett sortiment som passar dessa.

– Här ute hjälper man varandra och många av kunderna känner vi självklart. Ofta ber någon om hjälp med att bära hem någon vara och kan inte vi hjälpa till så är det någon granne som fixar det. Sedan är våra semlor väldigt berömda. I sålde vi drygt 45 000 stycken av dem men det här gått ner lite och tidigare år har vi sålt kanske 55 000. Sedan hyr vi ut släpvagnar och är tipsombud och har annan liknande service, säger Lasse Önnegren som även han gillar sin namne med efternamnet Winnerbäck.

Roll i tv-serie

Just nu är det lite tyst om Lars Winnerbäck men nyligen kunde han ses i en roll i den norska tv-serien Dag i en roll som patient till den udda samtalsterapeuten. Anledningen till varför han valde en sådan udda roll är, enligt Lars manager Anders Larsson, att han sedan många år är god vän med seriens manusförfattare.

Jerry Prütz

jerry.prutz@linkopingsposten.se