• ”Lill-Chucken” Göransson och Hasse Wester har rockat ihop i över 30 år. På lördag kan du se dem på Konsert & Kongress. Foto: Stefan Hedström

Låt det rocka med Chuck Berry Mania

På lördag är det återigen dags för ”Let it rock” med de gamla rockrävarna i Chuck Berry Mania. Denna gång har de även med sig välkända The Playtones.

Chuck Berry Mania har klätt sig i smoking och spelat sin klassiska rockmusik i 32 år nu. Lagom till sitt 30-års jubileum skapade de arrangemanget ”Let it rock” på Konsert och Kongress. Nu är det allstå dags igen.

– Det finns inte så många arrangemang av den här typen, menar Hasse Wester, basist i bandet och lite av talesman för gruppen. Han får medhåll av gitarristen Tomas ”Lill-Chucken” Göransson som även han finns med då vi ses för att prata rock n roll i allmänhet och Chuck Berry Mania i synnerhet.

Publiksuccé

– Det är två år sedan vi körde och den gången måste man nog ändå säga att det var succé med över 800 personer i publiken. Den här gången har vi med oss The Playtones som ju var med i Dansbandskampen på tv för några år sedan. De har numera antagit en mera rockig hållning till sin musik och passar bra ihop med oss, menar de båda rockarna.

Vi pratar om klädsel och att de alltid har smoking på sig när de spelar.

– Vi har nog slitit ut tre stycken genom åren. De första var röda har jag för mig, skrattat Hasse Wester och Tomas skjuter in att de var nog inte de snyggaste man kunde hitta och numera är deras smokingar av mera klassiskt snitt.

Viktigt att klä sig snyggt

– Tittar man på bilder av, Chuck Berry och andra rockmusiker från den tiden så var de alltid finklädda och det vill vi anamma. Kläderna är viktiga för helheten och ett sätt att visa publiken respekt, menar Hasse Wester. ”Let It Rock” bjuder även på en bilutställning av tidstypiska amerikanska dollargrin, buggkurs och självkart blir det käk av tidstypiskt snitt. Sedan kommer det även att finns skivor till försäljning för den som vill spisa den här typen av musik hemma.

Roger Melin gästar

– Faktum är att vi håller på att skissa på en ny platta men först så ska vi tillsammans med LHCs tränare Roger Melin skriva en hockeylåt tillsammans. Han kommer även att vara med oss nu på lördag, avslutar Hasse Wester och ”Lill-Chucken” Göransson. De andra i bandet är Björn Thambert, Gunnar Ekermo och Per Johnson.