• Hozan Muhammed äger och driver Lazlos sedan i september. Foto: Tommy Pettersson
  • Lazlo Kirsh är tillbaka i Hjulsbro och hjälper nye ägeren Hozan Mohammed. Foto: Tommy Pettersson

Lazlo tillbaka i köket

Hozan Mohammed är sedan i september ny ägare till anrika Lazlos krog i Hjulsbro. Vid sin sida har han den smått legendariske grundaren av den genuina kvarterskrogen Lazlo Kirsh vilket borgar för god mat, trivsel och hjärtlighet.

Lazlos krog är smått mytisk i Linköping och Hjulsbro. Förutom att man är känd för god mat och en hjärtlig stämning var det här stadens store son Lars Winnerbäck brukade uppträda när han var ung och grön.

– Faktum är att han faktiskt var här när han spelade i Linköping nu senast och åt med hela bandet. Det var jättekul och roligt att han minns oss, skrattar Lazlo som hunnit bli 73 år ung och som numera hjälper till lite på helgerna i sin gamla krog.

En man med rätta handlaget

– Jag orkar i så mycket längre och har haft hjärtproblem så jag får inte stressa men när Hozan ringde mig så kunde jag inte säga nej. När jag sedan såg honom jobba så insåg jag ganska snabbt att han är en riktig yrkesman med det rätta handlaget. Hozan själv tar åt sig av berömmet och berättar att han vill att gästerna ska trivas hos honom och att de ska hitta mat de gillar. På menyn finns det både pizza av alla de slag och varianter men även tapas och en a la carte – meny med lite mera arbetade rätter.

– Dessutom har vi en tavla där vi erbjuder ett par rätter och ett glas vin eller öl för ett kanske lite billigare pris, säger Hozan Mohammed som även bjuder alla barn på mat på söndagarna vilket visat sig vara en succé och ett initiativ som även barnens föräldrar uppskattar.

Varmt leende

– För oss är alla kunder viktiga, det spelar igen roll om man har köpt en hämtpizza eller äter en tre rätters meny, alla ska känna sig lika välkomna, menar veteranen Lazlo och firar av ännu ett av sina varma och stora leenden. Hozan håller med och är också glad för att ha Lazlo hos sig.

– För mig är det viktigt att visa att Lazlos är tillbaka på det sättet som det var förr. Det vill jag att alla både gamla stamgäster och de som kanske inte varit här förut ska veta, avslutar Hozan Mohammed, ägare och kock till Lazlos Restaurang och catering.