• Maria Hagström menar nyförvärvet har en härlig personlighet som kommer passa bra in i vårt lag.Foto: Tommy Pettersson

LFC rustar inför 2018

LFC rustar upp inför 2018 och såklart för de kommande Champions League matcherna som går av stapeln i mars. Det senaste nyförvärvet heter Elin Landström och kommer från Göteborg.

Elin, som var reserv i den senaste landslagstruppen, kommer närmast från Göteborg/Kopparberg där hon spelat de två senaste åren. Innan dess gjorde hon sin allsvenska karriär med sex säsonger i Umeå IK. Nu har den 25-årige ytterbacken, med Vännäs som moderförening, skrivit kontrakt med LFC för de kommande tre åren. Hon finns även med i Peter Gerhaldssons senaste trupp då hon kallades in som reserv till landslagsuttagningen och väntar på att få göra sin debut i den Blågula tröjan.

– Jag är såklart otroligt glad och stolt över att få tillhöra Sveriges bästa lag, samtidigt ser jag framemot utmaningen att fortsätta utvecklas säger Elin vidare

– Jag kommer göra mitt bästa för att utveckla mig själv, men även bidra med det jag kan till att laget och föreningen fortsätter ta steg framåt. Sen är det såklart extra inspirerande att vara en del av LFC med de stundande Champions League matcherna.

Lottningen klar

Champions Leagues kvartsfinalmatcher har lottats och LFC kommer att få möta Manchester City. Vilket kan vara det engelska lag, tillsammans med Chelsea, som har tagit störst kliv framåt de senaste åren. Speldatum för LFC – Manchester City blir den 21 eller 22 mars med returmöte den 28 eller 29 mars.

– Det känns otroligt spännande att Elin kommer till oss, en spelare med mycket rutin och kommer säkert kunna ta ytterligare steg i sin utveckling säger Maria Hagström. En passningssäker ytterback och förutom kvaliteter på planen har hon en härlig personlighet som kommer passa bra in i vårt lag.