• Kan Winning ground bli världens största flickturnering? Foto: Tommy Pettersson

LFC tar över Winning Ground

Linköpings FC tillsammans med föreningarna BK Tinnis, Hjulsbro IK, BK Derby och IK Östria Lambohov tar nu över arrangörskapet för Winning Ground Fotbollsfestival. Fotbollsfestivalen äger rum i början av augusti 2017 och arrangeras för tjejer 10-12 år.

Winning Ground Fotbollsfestival startade 2014 efter Dam EM 2013 i Sverige och hade som motto "winning ground" -att vinna mark för flick- och damfotbollen i Sverige.

Stödjande roll

Namnet har levt vidare i festivalen och grundar i att alla ska vinna mark då inga poäng räknas och alla är vinnare. För att kompensera att traditionellt finalspel saknas får istället alla lag uppleva känslan av att tåga in på Linköping Arena likt ett allsvenskt lag eller landslag och spela en finalmatch.

Östergötlands fotbollsförbund har under tre år utvecklat och drivit Winning Ground Fotbollsfestival och lämnar nu med varm hand över till elitlaget och breddföreningarna att utveckla fotbollsfestivalen ytterligare.

– Vi har trott på idén från början, och det ska bli spännande att fortsätta utveckla festivalen, tycker Christian Jonsson, Hjulsbro IK.

Världens största?

Festivalen innefattar även en fotbollscamp för tjejer i ålder 13-15 år, där man får känna på hur det är att leva som ett proffs och bli tränad av elitspelare och tränare i Linköpings FC.

– Linköpings FC är mycket glada att ha fått uppdraget att projektleda festivalen och satsar på att redan till nästa år bygga vidare och utveckla festivalen ytterligare med spännande matcher och häftiga upplevelser både för spelare, ledare och besökare säger Maria Hagström Klubbdirektör i LFC och fortsätter.

– Vår målsättning är att bli världens största flickturnering och kunna locka lag även utanför Sveriges gränser.