• Kristine Minde nickar in 1 - 0 efter pass från Pernille Harder. Foto: Tommy Pettersson
  • Maria Hagström spår en fortsatt stark utveckling för damfotbollen i Sverige. Foto: Tommy Pettersson
  • Kan det uttryckas skönare? Foto: Tommy Pettersson

LFC vann Inför rekordpublik

LFC vann söndagens seriefinal mot ärkerivalen Rosengård med 1 - 0. Segermålet nickades in av norskan Kristine Minde i 81:e matchminuten efter förarbete av Pernille Harder, danskan, som var en av matchens stora förgrundsgestalter tillsammans med Rosengårds stjärnspelare, Marta.

Inför en rekordpublik för LFC på Linköping Arena på hela 6 200 personer vann LFC rättvist i duggregnet.

Efter nitton spelade matcher står LFC i ensam topp i damallsvenskan. Med tre matcher kvar att spela och fem poäng upp till tvåan Rosengård, som har 48 poäng gentemot LFC s 53 poäng, ser det ut att gå hela vägen för Linköpingslaget den här gången.

Publikrekord

LFC möter nu Vittsjö och Mallbacken borta samt Eskilstuna hemma inga av dessa matcher är enkla. Man ska inte ta ut segern i förskott men om laget vinner ett guld blir det LFCs 2:a i SM, de vann förra gången 2009.

LFC s klubbdirektör Maria Hagström gläds åt både matchvinst och publikrekordet och tror samtidigt på en fortsatt utveckling för damfotbollen i Sverige.

– Det kan alltid bli bättre. I Linköping har LFCs framgångar inspirerat många tjejer till att spela fotboll. Damspelarna är faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun. De åker runt och smittar av sig med sin stjärnglans och bra prestationer, säger Maria.