• LHC-legendaren Magnus Johansson hyllades bokstavligen till skyarna när hans tröja nummer sju hissades i taket. Foto: Dennis Petersson
  • LHC-hjälten fick sällskap på isen av bland annat tidigare lagkamrater och vänner så som Andreas Pihl. Foto: Dennis Petersson
  • Ett mäktigt tifo av LHC-klacken förgyllde hyllningen ytterligare. Foto: Dennis Petersson
  • Nu hänger den i taket, tröja nummer sju. Foto: Dennis Petersson
  • Magnus Johansson höll ett känslosamt tal. Foto: Dennis Petersson

LHC-hjälten hyllades till skyarna

Fyra tröjor har blivit fem. Nu pryder LHC-hjälten Magnus Johanssons nummer sju taket på Saab Arena. Vid söndagens match mot Färjestad hyllades han bokstavligen till skyarna. "Ett fantastiskt minne för mig", säger Linköpingslegendaren.

Redan som 17-åring gjorde han entré i LHC:s finrum och tog snabbt en ordinarie plats i A-lagstruppen. Det blev sedan sju säsonger i division ett, och två, innan han provade vingarna i dåvarande Elitserien som en del av Göteborgslaget Frölundas organisation. Efter en session i Schweiz återvände Linköpingssonen Magnus Johansson till hemstaden, därefter fick han chans i NHL för att sedan göra en storartad avslutning av sin karriär i moderklubben. Totalt blev det 795 matcher i LHC-tröjan.

– Man har så oerhört många fina minnen från alla år i LHC, men det är klart att vissa är speciella, som till exempel när vi avancerade från från division två till ett, det var stort, eller när vi tog oss till SM-final för första gången, säger LHC-hjälten.

En av de största

Efter säsongen 2014/2015 la den dåvarande kaptenen skridskorna på hyllan. Med 123 mål och 349 assists i bagaget, och dessutom en mängd landskamper, är han en av de absolut största idrottsmän som någonsin representerat Linköping. I söndags hyllades han bokstavligen till skyarna när tröja nummer sju hissades upp i taket på hemmaborgen Saab Arena, inför cirka 7 000 åskådare.

– Det var en fin stund och ett fantastiskt minne för mig, samtidigt som det var väldigt känslosamt, säger Magnus Johansson.

Fyra har blivit fem

Nu har fyra tröjor blivit fem då det nya tillskottet tar plats bredvid legendarerna Fredrik Emvall, Mike Helber, Mats Andersson och Stefan Jacobsson.

– Mats följde jag ju när jag stod på ståplats i Stångebrohallen som liten och de andra tre har jag ju spelat tillsammans med under många säsonger, och de är även bra kompisar till mig, så det känns fantastiskt att ha blivit en av dem där uppe, avslutar Johansson.