• Vendela Jonsson ledde allsången i Gränden. Foto: Tommy Pettersson
  • Många hade letat sig ner till Gränden för att hylla guldhjältarna. Foto: Tommy Pettersson

LHC hyllades i Gränden

Det råder slutspelsfeber på många håll i Linköping just nu. Nyligen vann LHC:s damer SM i hockey och flera andra linköpingslag är mitt inne i dramatiska matchserier.

Linköpings Hockey Club spelar för närvarande mot Frölunda i en oerhört jämn slutspelsomgång och Linköpings Volleyboll Club vann komfortabelt mot Södertälje i den första kvartsfinalen i volleybollens slutspel. Linköpings Fotboll Clubs spelar i Svenska cupen och man vann sin första tävlingsmatch för säsongen mot Göteborgs FC och går därmed vidare i cupspelet.

Damerna visar vägen 

Efter stor dramatik besegrade LHC:s damer mästarlaget MODO i veckan och Linköpings första SM-guld i damhockeyn var klart och i helgen skulle laget uppmärksammas. Damerna hyllades redan i samband med herrarnas match i Cloetta under fredagen men i lördags befann sig laget på varuhuset Gränden i centrala Linköping där man fick mottaga gratulationer och blommor. Därefter sjöng laget en egenhändigt komponerad slutspelslåt till Grändenbesökarnas stora förtjusning. På lördagskvällen bjöd Linköpings kommun på guldmiddag i Konsert & Kongress.