• News55:s grundare Artur Ringart på seniormässan i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson
  • "Lill-Babs" var naturligtvis huvudattraktionen på Norrköpings mässa. Foto: Max Elofsson

Lill-Babs och Björn Eriksson på seniormässan

Den 29e och 30e november slår News55 som tidigare hete Seniorevent upp portarna för tredje året i rad till seniormässan i Linköping.

I missionskyrkans lokaler bjuder man tillsammans med SPF Seniorerna och PRO på två intensiva dagar fyllda med inspiration för seniorer,  55 plus och alla andra som är intresserade.

Dragplåster Lill-Babs

Under mässan kommer en rad intressanta människor att passera revy. Den riktigt stora underhållningen står ingen mindre än Barbro "Lill-Babs" Svensson för. Men även kontantupprorets ledare Björn Eriksson medverkar och från scenen kommer Tag Along, Solresor  och Albatross bjuda på sina bästa restips. Författaren Bodil Jönsson finns också på plats och föreläser om det hon kallar "den friska ålderdomen". Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer. Moderator för scenprogrammet är News55:s grundare Artur Ringart.

Dragplåster nummer två

Den före detta rikspolischefen och landshövdingen av Östergötlands län, Björn Eriksson pratar under mässan. Han pratade även om kontanter och bankernas strategi att strypa dessa.

– Det svenska förhållningssättet till kontanter saknar helt motstycke i något annat land. Många utländska medier har intresserat sig för hanteringen. Under de senaste två åren har jag blivit intervjuat av bland andra BBC, CNN, The Local, The Guardian, Business insider och China Central Television, säger Björn och fortsätter.

– Det är illa när fyra stora banker i Sverige har tagit över en så demokratisk viktig sak som att den att ha ett betalningsmedel i samhället som fungerar. Oavsett om man är för eller emot privatisering så är bankernas kontantlösa samhälle ett exempel på en misslyckad privatisering. Internationella media frågar mig alltid varför vårt land som är känt som landet lagom har blivit så extremt inom det här området.

Information och vägledning

Medarrangörer till mässan är pensionärsorganisationerna PRO och SPF Seniorerna vilket gör att besökarna kan få kontakt och information från de båda organisationerna.

Ett mycket bra program och gratis inträde gör att man kan räkna med räknar med att det kommer mycket med folk till mässan under de två dagarna.