• Eva Lindstén tog elcykeln till paneldiskussionen. Foto: Tommy Pettersson

Lindsténs arbete prisbelönt

Lindsténs fastigheter i Linköping äger och förvaltar fastigheter i centrum. I veckan som gick var de en av det fastighetsägare som medverkade under vad som kalldes ”pitch and act” hos Cleantech där man samlades för att prata kring vad man kunde göra för miljön i de befintliga fastigheterna i kommunen.

Lindsténs förvaltar fastigheter i centrala Linköping och dess vd, Eva Lindstén, satt i den panel som var med för att ställa de olika entreprenörerna som fick chans att visa upp sig under gårdagens uppvisning. När vi satt oss ner för att prata visar det sig att Lindsténs redan gör mycket för miljön i sina fastigheter.

Vann pris

– Vi vann ju ett pris för vårt miljöarbete häromåret och det kan också vara därför som jag sitter i den här panelen som en representant för den lilla och lokala fastighetsägaren. I expertpanelen satt förutom Eva Lindstén även Malin Masinovic från riksbyggen, Peter Alfredsson från Stångåstaden, Jimmy Ekström, Fastighets AB L E och Roland Jonsson, HSB.

Bättre ekonomi

– Att bry sig om miljön och satsa på att spara på energi gör att man får en bättre ekonomi i slutänden. Vissa satsningar tar kanske lite längre tid att få tillbaka det man investerat medan andra ger resultat direkt. De solpaneler vi satt upp kanske är en ganska spektakulär satsning som ger eko men kan ta ett tag innan de ger vinst. Men att justera element eller se till att, för att ta en enkel sak, att inte kranar står och droppar, är något som direkt påverkar, sade Eva Lindstén och fortsatte med att berätta hur hon såg på sin medverkan i den nämnda panelen.

– Det är självklart jätteroligt om jag på något sätt kan vara med och hjälpa till så att någon av dessa duktiga entreprenörer hittar rätt kund för sin produkt.