• Victoria Wisén och Dan Lundin Ahrén på Aktivitetshuset i Ryd fick besök av de båda moderata kommunalråden Paul Lindvall och Catharina Rosencrantz. Foto: Tommy Pettersson

Lindvall och Rosencrantz besökte Ryd

Nyligen besökte de båda moderata kommunalråden Paul Lindvall och Catharina Rosencrantz Ryd för att förhöra sig om läget i stadsdelen efter den senaste tidens oroligheter. Bland annat besökte den dynamiska duon Björnkärrskolan, Aktivitetshuset och Rydsskolan.

Vi kommer till det nyligen invigda Aktivitetshuset, där väggarna är målade i ljusa kulörer och har en tydlig hemkänsla. På Aktivitetshuset arbetar Victoria Wisén och Dan Lundin Ahrén. De berättar att man nu flyttat från de lokaler som låg i direkt anslutning till centrum och att det i de nya lokalerna senare ska bli ett gym. När de berättar om planerna och förhoppningarna på de nya lokalerna tittar och lyssnar de båda kommunalråden intresserat. Både Dan och Victoria ger intryck av att veta vad som är på gång i området. De berättar även att man har öppet måndag till onsdag, samt lördag och söndag. Tisdag och söndag är det särskilt öppet för tjejer. Något Paul Lindvall uttryckte sitt gillande inför.

– Vi har många aktiviteter och boxning är nog det vi kört längst, berättar Dan och fortsätter med att lägga till andra aktiviteter, som exempelvis, dans och att man snart ska öppna en musikstudio tillsammans med ett studieförbund.

Hjälpa till

– Vi får höra mycket om att det är oroligt här i Ryd och det är därför vi nu besöker området. Vi vill också gärna veta vad vi som kommunalråd kan hjälpa till med, inledde Paul Lindvall och fick medhåll av Catharina Rosencrantz.

Mycket kom upp under den efterföljande diskussionen och det var nog främst samordning och samarbete som var på tapeten. När det kommer till stöket och bråket så är det inget som förekommer på Aktivitetshuset.

Uppträd trevligt

– Här har vi en överenskommelse om att man uppträder på ett trevligt och bra sätt. Det fungerar ganska bra, säger Victoria och berättar att det hände lite tråkigheter på det gamla stället. Bland annat stals deras tv sista kvällen det var öppet.

– Jag är oroad över utvecklingen här i området och på andra ställen i kommunen. Det finns mycket att göra men här förstår jag att ni har en hel del på gång och att ni arbetar förebyggande, berömmer Paul Lindvall avslutningsvis.