• Edvard Nissen har fullt upp i butiken. Foto: Jerry Prütz
  • Johan Jansson vill gärna se Dylan i Saabarena. Foto: Jerry Prütz

Linköping älskar Bob Dylan

Visst kom det som en överraskning att rockmusikern, låtskrivaren och legenden Bob Dylan, eller Robert Zimmerman som han är döpt till, fick nobelpriset i litteratur. Linköpingsborna kan dock sin Dylan och med bara lite tur kanske han kommer hit och spelar.

"Blowing in the wind", "All long the watchtower" och inte minst "Like a rolling stone" är låtar som inte bara sjungs av en hel värld utan också förändrade den. Nu belönas den 75-årige upphovsmannen med det finaste priset man kan få som författare och konstnär, Nobelpriset.

Hoffsten hyllar

Louise Hoffsten, välkänd sångerska uppvuxen i Linköping, tycker att det är ett bra, om något överraskande val pristagare.

– Jag gillar verkligen Bob Dylan men egentligen har han redan fått det finaste pris man kan få som musiker och låtskrivare nämligen Polarpriset. Jag var ju där när han fick det och han såg faktiskt lite sur ut så jag hoppas att han ser lite gladare ut den här gången. Att han betytt mycket för mig är självklart. Men att bara ta ut en favoritlåt är helt omöjligt, det kan jag verkligen inte göra.

"Evve" har fullt upp

Edvard "Evve" Nissen, skivhandlare.

– Oj, det var verkligen oväntat men telefonen har gått varm här i butiken sedan det blev känt att belönats med Nobelpriset. Visst har jag flera av hans plattor hemma men nu får jag nog ta och beställa hem fler och de flesta ur hans digra katalog. Min favoritlåt med Bob Dylan är självklart "Like a rollin stone". Den låten har verkligen bytt väldigt mycket och det inte bara för mig.

Betytt mycket

Johan Jansson, projektledare på Vist Linköping & Company.

– Nej, har han fått Nobelpriset. Så roligt och så rätt. Det känns lite otippat men han är verkligen en artist jag gillar. När han bara får en lucka i sitt schema och vi kan komma överrens så skulle det vara roligt om vi kunde bjuda hit honom till Linköping. Bob Dylan har verkligen betytt mycket för rockmusikens utveckling. Min favoritlåt med honom är "Hurricane" från "Blood on the tracks".