• Linköpingslaget bidrog starkt till segern i Sporthallen. Foto: Tommy Pettersson

Linköping bidrog till segern

I söndags drabbade herrlandslaget samman med Ungern för andra gången på tre dagar och nu gick matchen i Linköpings Sporthall. Uppladdningen inför VM-kvalet är igång på allvar och det har börjat bra i förra veckan vann volleybollherrarna över Ungern med 3-0 inför ett fullsatt Idrottshuset i Örebro.

Förbundskapten Johan Isacsson ledde nyligen sitt klubblag, Linköpings VC, till SM-guld och nu i landslagstruppen har han med sig LVC-lirarna Erik Sundberg, Andreas Eriksson och Wilhelm Nilsson.

Sveriges volleybollherrar har fått en drömstart med två segrar på tre dagar mot Ungern. Sverige var stundvis överlägset och roterade flitigt i uppställningen under matchen. För vissa var dagens match extra speciell. Erik Sundberg, Andreas Eriksson och Wilhelm Nilsson var alla med när Linköpings VC säkrade SM-guld för drygt två veckor sedan. Detsamma gäller förbundskapten Johan Isacsson som dubblerar som klubblagscoach i LVC. Priset som matchens lirare gick följdenligt till Linköpings SM-guldhjälte Erik Sundberg.

–Två segrar på två försök mot Ungern och 6-0 sett över två matcher. Det är vi nöjda med. Extra nöjd med hur vi genomför första matchen, säger förbundskapten Johan Isacsson efter matchen och fortsätter.

Onsdagen den 10 maj samlas laget i Sollentuna och dagen därpå beger dig sig alltså till Ungern för en miniturnering. Den turneringen är träning inför VM-kvalet som avgörs 24-28 maj i Karlovy Vary, Tjeckien.