• Flygplatschefen Camilla Lejon ser fram emot att slå rekord. Foto: Tommy Pettersson.

Linköping City Airport slår rekord

Samtidigt som man i Stockholm, Miljöpartiets Åsa Romsson, funderar på att utreda nedläggningar av vissa regionala flygplatser, däribland Linköping City Airport, kommer det varsel om rekord i antalet resenärer från Linköping.

Östergötland har två offentliga flygplatser som kompletterar varandra och konkurrerar med framförallt Skavsta flygplats. Det finns ett fungerande samarbete mellan Linköping och Norrköping som gynnar de båda flygplatserna. Både affärsflyg och charterflyg från regionala flygplatser ökar hela tiden.

Linköping växer

Det regionala flygets framtid diskuteras då och då. Men någon nedläggning av flygplatsen i Linköping lär inte bli aktuell för nu verkar det snarare som Miljöpartiet backar i sitt förslag. Regionens befolkning växer och arbetstillfällena blir allt fler därmed växer behovet av en fungerande infrastruktur. Det är Linköping och Norrköping som är motorer i tillväxten och det är där man behöver transportarbetet.

Norrköpings flygplats fyller 80 år och under år 2014 förväntas man slå sitt passagerarrekord från 2010. Samma tongångar är det i Linköping

– Aldrig har så många rest från Linköping City Airport. Fram till oktober har antalet resenärer ökat med 27 procent och det kommer bli ett rekordår i år. Under 2013 hade vi 116 800 resenärer och vi närmar oss nu 150 000 resenärer som reser med SAS och KLM, säger flygplatschefen Camilla Lejon.

– Vi ska komma ihåg att det inte har tillkommit någon ny destination under 2013 men vi har nu en betydligt bättre produkt till Köpenhamn sedan SAS startade sin trafik i våras. Dessutom ökar även antalet resenärer som åker med KLM kraftigt.