• Robin Bornehav, Tuncay Yuksel och Andreas Thomsson. i nya arenan. Foto: Stefan Hedström

Linköping City håller sig till planen

Vi gör det här tillsammans

Ny säsong och Linköping City har en ny ung och stark trupp. Nu hoppas City att Linköping kommer och hejar fram dem till ytterligare ett divisionsbyte.

– Vi har en sexårsplan, där målet är att hamna i Superettan, säger Citys ordförande Tuncay Yuksel och fortsätter, förra året tog vi första steget i planen när vi gick upp till division 2. Jag är inte nervös, det här kommer att gå vägen.

Tränarbyte

Huvudtränaren Giles Stille har gått tillbaka till Husqvarna FF och in kommer den rutinerade Andreas Thomsson som senast tränat Östers IF.

– Precis som Yuksel säger, har vi en långtidsplan, men kortsiktigt ska vi först ta oss upp i nästa division. City har fått mycket kritik för sitt jagtänk inom laget, den attityden ska bort och killarna ska istället slå sig på klubbmärket på bröstet som ett lag när de går in på plan, säger huvudtränaren Andreas Thomsson.

Nyförvärv

City har gjort hela 15 nyförvärv till truppen som ska smältas in till en enhet. Ett av de senaste är mittfältaren Robin Bornehav, som med en otrolig högerfot tog Motala AIF till division 1 senast.

– Det har känts lätt att komma in i laget då jag känner många sedan innan, sedan ska det självklart bli kul att få spela hemmamatcher på en sådan fin arena, säger Robin Bornehav.

Linköping

City kan inte nog poängtera att det viktigaste är inte taktiker fram och tillbaka utan stöttning från staden.

– Publiken måste komma och stötta oss. Det är många som klagar på att vi inte har ett allsvenskt lag i Linköping, men vi kommer dit bara vi gör det tillsammans. Vi gör det här för Linköping, avslutar Tuncay Yuksel.