• Khalid Neshati, Besart Kallundra Gabriel Bulut och Michel Aldemir tänker vinna i år. Foto: Jerry Prütz

Linköping City lovar serievinst

FC Linköping City fortsätter att hårdsatsa inför det kommande spelåret. Gabriel Bulut, Besart Kallundra och Filip Svenberg ska nu hjälpa laget att nå målet och hamna överst på pallen.

Sportchefen Khalid Neshati lämnar snart över ordet till tränaren Michel Aldemir men han låter väldigt nöjd när han berättar att laget nu kan prestera en rejäl förstärkning för det hårdsatsande laget. Michel Aldemir tar sedan över och börjar med att presentera de två närvarande spelarna Besart Kallundra och Gabriel Bulut.

Helt rätt beslut

– Det kändes helt rätt att skriva på för City, säger mittfältaren Besart Kallundra som inte saknat anbud från andra klubbar då det stod klart att han nu lämnar Motalalaget MAIF efter avslutad säsong. Målvakten Gabriel ”Gabbe” Bulut är gammal Linköpingsbo och tycker det ska bli kul att spela för Linköping igen. Även om han flyttat från Linköping för 12 år sedan så finns det rötter kvar. Åren 2004 och 2005 spelade han dock i BK Forward. Den tredje spelaren är den välmeriterade backen Filip Svenberg som spelat i superettan under många år.

Täppa till luckor

– Han har gott och väl gjort drygt 50 matcher i den serien och för Varberg. En mycket erfaren spelare som vi tror mycket för, menar Michel Aldemir som även lät förstå att man fortfarande har luckor i laget och som ska täppas till innan truppen är komplett. Många rykten cirkulerar om olika nyförvärv, bland annat, om ÅFF:s Alberis da Silva.

Att bli två finns inte

– Jo, det är en väldigt bra spelare men det är nog allt jag kan säga också, säger Michel Aldemir och ser hemlighetsfull ut. På frågan om hur planen ser ut inför kommande säsong så svarar Aldemir att det ska gå bättre än i år.

– Ja, vi kom tvåa i år så allt annat än att vinna räknas inte, säger han och får medhåll av sin sportchef.