• Ett offensivt tillskott. Skyttekungen Esat Jashari är Linköping Citys senaste nyförvärv, ett nyförvärv som glädjer manager Melke Alan. Foto: Linköping City
  • Den forna landslagsmittfältaren från Armenien, Levon Pachajyan, kommer att bli en viktig kugge i Linköpingslagets trupp. Foto: Björn Lindgren/TT
  • Linköping City rustar sig starka inför nästa säsong och har tydliga ambitioner om att ta klivet upp i seriesystemet. Foto: Dennis Petersson

Linköping City rustar sig starka

Det blev till sist respass i kvalet till division ett, men aldrig tidigare har Linköping City varit så nära uppflyttning. Nu rustar de sig starka för den kommande säsongen och under de senaste veckorna har flera nyförvärv presenterats. Först två lovande talanger, sedan landslagsmeriterade Levon Pachajyan och nu senast, skyttekungen Esat Jashari.

Målet är självklart, den kommande säsongen vill, och ska, Linköping City ta steget upp i seriesystemet. Förra året var det nära, men truppen med stjärnan Michael Uwezu i spetsen räckte inte riktigt ända fram.

– Föreningen har tydliga mål, en smart och strukturerad satsning, är inte skuldsatt och allt sker öppet. Klubben andas optimism och har förutsättningar att skruva upp det hela ännu mer. Det är kul att vara delaktig i det här, sa Melke Alan till vår tidning innan kvalet.

Ökar takten

Att klubben ökar takten inför den kommande säsongen märks tydligt. I början av månaden presenterades supertalangerna Michael Aziaya och Alex Guierou, en stark mittback och en teknisk innermittfältare. City ser nyförvärven som utvecklingsbara och om allt flyter på kan de båda komma att slå sig in i startelvan. En spelare som däremot är gjuten i laget är den landslagsmeriterade yttermittfältaren Levon Pachajyan, som drog på sig Linköpingströjan i förra veckan.

– Jag är väldigt glad över att få in en spelare som har varit högre upp i seriesystemet och även spelat på vår nivå. Levon har kvalitéer som vi saknade förra året och det kommer vi märka under den kommande säsongen. Han är en skicklig poängspelare som jobbar hårt på planen och underlättar för sina medspelare, säger manager Melke Alan till klubbens hemsida.

"Stabil grund"

Den forne GAIS-, Assyriska- och Fredrikstadsspelaren, med meriter från det armeniska landslaget, säger så här om utmaningen:

– Jag är jätteglad över att vara här och att jag har hittat en professionell klubb som satsar långsiktigt och står på en stabil grund. Att det blev just Linköping beror mycket på att jag gillar coach Melke Alan och hans tänk kring fotbollen.

Skyttekungen

Det senaste tillskottet är minst sagt offensivt. Esat Jashari, tidigare Motala AIF, är skyttekungen som många klubbar varit intresserade av. Han har gjort 48 mål på två säsonger i division två, nu vill han hjälpa City i klubbens satsning.

– City är ett lag som har förutsättningar att ta några kliv upp i seriesystemet och hänga kvar. Helhetslösningen som jag fick hos City var en avgörande faktor för mitt beslut, säger han.