• Khalid Neshati, verksamhetsansvarig, Christoffer Carlsson, spelare, och Michel Aldemir, sportchef i Linköping City ser fram mot ett nytt spelår. Foto: Tommy Pettersson
  • Skaplig hemmaplan, tycker Christoffer Carlsson om Linköpings nya fotbollshelgedom. Foto: Tommy Pettersson
  • Khalid Neshati, Paul Lindvall, Andreas Thomsson och Michel Aldemir tror på Linköping City. Foto: Tommy Pettersson
  • Andreas Thomsson i samspråk med kommunalrådet Paul Lindvall. Verksamhetsansvarige Khalid Neshati lyssnar uppmärksamt. Foto: Tommy Pettersson

Linköping City värvar både toppspelare och tränare

Storsatsande fotbollslaget Linköping City fortsätter sin marsch mot toppen. Dels har man nu avancerat till divison två och nu värvar man tre toppspelare och har precis fått klart med tränaren Andreas Thomssen. Sportchefen Michel Aldemir är hoppfull inför den kommande säsongen. 

 Linköping City har förstärkt laget med toppspelarna Christoffer Carlsson, Robin Ahlberg och Johan Magnusson och nu är laget än starkare än vad det var föregående säsong.

– Vi var överlägsna i division tre där vi bara förlorade en gång och vann med hela 61 poäng vilket är något av svenska rekord, säger den glade sportchefen.

Fortsätter mot toppen

– Vi fortsätter att satsa så att Linköping äntligen ska få ett fotbollslag i den absoluta toppen. Det tycker jag att staden och Linköpingsborna är värda. Vi har inga jättehögar med pengar men genom att vara smarta och med hjälp av våra sponsorer så har vi kunnat göra dessa två värvningar.

– Det passade mig väldigt bra att börja i Linköping City nu när jag blev ”ledig” och jag känner väl till laget och är imponerad av den satsning som görs här i Linköping. Min styrka som tränare ligger nog i att jag är intresserad av helheten och av att få alla bitar på plats, menar den nya tränaren Andreas Thomsson.

En av de nya spelarna heter Christoffer Carlsson. Hans moderklubb är ÅFF men nu gör han en nystart i Linköping City.

Linköping ett säkert val

– Jag slutade med fotbollen häromåret men kände att jag saknade den mycket och då var det nästan självklart för mig att börja i Linköping där jag har mitt jobb och min familj. Sedan gillar jag att de satsar och den här arenan är ju ingen dålig hemmaplan för ett division två-lag, säger den forne ÅFF-spelaren och tittar runt i den nybyggda fotbollsarenan.

Sportchefen Michel Aldemir får sista ordet.

-Vi har ännu lite fler värvningar att bjuda på. Det ska bara göras klart med alla papper men efter det så kommer vi att berätta också om dessa värvningar.