• Niels Nielsen och Anders ”Slidin Slim” Landelius har börjat packa sina väskor. Foto: Pressbild
  • Ett namnlöst spöke på gitarr. Foto: Shora Ahmadi

Linköping erövrar Europa

De namnlösa gastarna i Ghost gör återigen gemensam sak med Dead Soul och ger sig ut på en omfattande Europaturné under februari månad.

När du läser detta har turnén redan startat och rullat några dagar. Det hela inleddes den 31 januari i gent och avslutas den 2 mars i London. Som brukligt varit när Ghost tagit sin musik ut på vägen följer electrobluesduon Dead Soul med på de flesta gigen men de hade ett eget gig i Karlstad redan den 29 januari.

– Självklart är det jättekul att följa med Ghost ut på turné nu igen, säger Niels Nielsen, gitarrist och ena halvan av Dead Soul, då vi prats vid någon vecka efter att de precis kommit hem från en längre sväng ute i Europa.

Hårdrock utan hårdrock

– Det är egentligen en hårdrocksturné vi åker ut på, men vare sig vi eller Ghost spelar ju hårdrock i en traditionell mening. Det verkar fungera ändå, skrattar Niels och menar att Ghosts publik är öppna även för Dead Souls musik.

På rätt väg

– Vi börjar nu beta av de ställen vi inte var på i höstas, säger en av de namnlösa gastarna när vi pratas vid dagarna innan det är dags att ta flyget från Linköpings City Airport och ge sig ut på ännu en turné. Efter några lediga dagar i mars börjar sommarspelningarna och festivalgigen. En utmaning där Ghost får ta rollen som huvudakt.

– Det är både en utmaning och en bekräftelse på att vi är på rätt väg, avslutar det namnlösa spöket och hastar mot flygplatsen.