• Midhammar ”grindar”, alltså glider fram på utomhusmöbeln. Foto: Zebastian Cassel
  • Stephanie Midhammar. Foto Stefan Hedström

Linköping får ny ambassadör

Aggressive inline skating

Stephanie Midhammar har efter bara tre års träning inom skating tagit stormsteg. Både inom tävling och som nybliven ambassadör för sporten.
Aggressive inline skating kan på många sätt jämföras med traditionell skateboard-åkning. Man kan utöva sporten både inomhus och utomhus. Inne kör man bland annat på konstruerande ramper som man kan hoppa och göra trick i. Utomhus får man nyttja vad stadsmiljön har att erbjuda för att göra trick på.

Hur allt började

För tre år sedan började Stephanie Midhammar att åka skateboard, men det var först när hon kom till Betongparken ett halvår senare hon såg sitt riktiga kall. Inlines.
Det var ungefär vid den här tiden som hon träffade sin pojkvän som är en erfaren åkare, varför hon tror att hon har kunnat bli så duktig så snabbt.

Ambassadör

I dagarna blev hon utsedd till ambassadör av Wicked Audio som är ett hörlursmärke. Innan var det kampsportsutövaren Nils Widlund.
I mångt och mycket kan man jämföra det som en sponsor. Men de hjälper även till om Midhammar anordnar ett event till exempel.

Brist

Som i många andra sporter lider den brist på kvinnliga utövare.
– Till exempel i Hangaren i Ryd, där jag tränar, är jag det enda som kör på elitnivå. Sedan är det runt fem kvinnor som kör någon gång i veckan. Men, det börjar bli mer och mer vanligt med kvinnliga åkare och tävlingar, säger Stephanie Midhammar.

Framtiden

Just nu lägger Stephanie Midhammar all fokus på Berlin. Det är en stor tävling, där hela världen samlas för att åka och tävla. I Sverige kan man se fram emot SM i Eskilstuna i november där hon också kommer att tävla.