• Papa och de namnlösa gastarna tar över världen. Foto: TT

Linköping tar över Hovet

Den 28 april spelar Ghost på Johanneshovs isstadion i Stockholm vilket mycket väl kan bli bandets enda spelning i hemlandet under 2017. Med sig har de även lovordade Linköpingsbandet The Great Discord.

Det går bra för Ghost, inte bara på hemmaplan, där senaste plattan "Popestar" såld platina, utan även i USA går det som tåget. Lika mytomspunna som populära är svenska Ghost ett världsband utan dess like. Det mystiska metalbandet med Papa Emeritus III i täten bildades på hemlig ort 2008 och har sedan dess släppt album i form av "Opus Eponymous" (2010), "Infestissumam" (2013) och "Meliora" (2015) - som nyss sålt platina i Sverige. "If You Have Ghost" (2013) var första EP:n och i september i år kom EP nummer två: "Popestar". Enligt en Nameless Ghoul blir nästa album "mycket mörkare" än "Meliora".

Det går bra nu

– Just nu går det väldigt bra för oss runt om i världen, säger ett av de namnlösa spökena till Linköpings tidning och fortsätter:

– Det ska bli jättekul att lira på Hovet. Det har vi alltid velat göra och vi har ju varit förband till In Flames där för några år sedan. Spelningen på Hovet kan bli den enda i Sverige under 2017. Det finns spridda planer på lite olika scenarion vi har att ta ställning till. Men någon gång under nästa år ska vi spela in en ny skiva och sedan ska vi turnéerna men allt är inte helt klart hur det blir, avslutar ett namnlöst spöke avslutningsvis.

Fia och Aksel är med

Med sig i den gamla isladan har de lovordade The Great Discord, bandet som utgörs av duon Fia Kempe och Aksel Holmgren. Fia kan även höras på "Popestar" där hon körar.

– Det ska bli väldigt häftigt att sjunga på Hovet, det har jag alltid velat göra, kommenterar den begåvade sångerskan. Även norska Kverlertak öppnar för Ghost.