• Ewa Andersson och Stefan Gryvik köpte Hund-Kojan den första juni i år. Foto: Julia Kimell
  • Butiken säljer bland annat kläder till hundar och katter. Foto: Julia Kimell
  • Under Tanneforsdagen händer det mycket på Hund-Kojan. Foto: Julia Kimell

Linköpings äldsta hund- och kattaffär

Hund-Kojan har funnits i 33 år, vilket gör butiken till Linköpings äldsta hund- och kattaffär. På Tanneforsdagen firas även Hundens Dag hos Hund-Kojan.

Den första juni i år köpte Ewa Andersson och Stefan Gryvik Hund-Kojan.

– Båda är hundtokiga och vargtokiga. Jag har tre hundar och Stefan har en varghybrid som heter Vilda Hilda, berättar Ewa Andersson.

Ewa Andersson och Stefan Gryvik har tidigare arbetat ihop. De driver redovisningsbyrån Ekonomiexperterna, så kontoret i Hund-Kojans lokal är till redovisningen. Dessutom har Stefan Gryvik ett åkeri, så i dag driver de tre firmor tillsammans.

Loppis och erbjudanden

Under Tanneforsdagen kommer Chaplins Katthem att ha en loppis till förmån för katthemmet, de säljer bland annat saker med kattmotiv. Även Hund-Kojans förra ägare kommer att ha en loppis. Då Hundens Dag är samtidigt som Tanneforsdagen får även besökarna ta del av erbjudanden när de köper hundfoder.

Inget bra affärsläge

I butiken finns allt från hund- och kattmat till kläder och leksaker. Butiken kan även beställa saker till fiskar och smådjur.

–Det som säljs mest är kattmat och kattsand, säger Ewa Andersson.

Ewa Andersson anser att det inte går så bra för Hund-Kojan.

– Det är inget bra affärsläge, vi räknar inte med vinst de närmaste åren. Det är väldigt låg genomströmning här, konstaterar Ewa Andersson och säger att det är svårt för nya kunder att hitta till butiken.

– Men det ska gå!

Dock anser Ewa Andersson att det är ett bra kontorsläge som redovisningskonsult. Dessutom tycker hon att Tannefors är ett trevligt område.