• Johan Hennings älskar millimetersport. Foto: Stefan Hedström
  • Linköpings Curling Klubb tävlar. Foto: Stefan Hedström

Linköpings Curling Klubb – i Mjölby

Linköpings Curling Klubb har en lång historia med sin start 1921. Men, var är hallen?

Johan Hennings är i grunden golfspelare, men behövde en sport under vintersäsongen.

– Jag har alltid älskat millimetersporter och det var det som fick mig att börja med golf och som gjorde att curlingen kom naturligt sedan, berättar klubbens sekreterare Johan Hennings.

Medlemmar

Antalet medlemmar är inte så stort, men det finns ändå fyra tävlande lag; två i division 2 och två i division 1. Varje lag har fyra spelare. Det är dock inte så mycket ungdomar i föreningen.

- Ungdomarna i klubben är över 40 år, skrattar Hennings.

Träning

Klubben kör varje onsdag i curlinghallen i Mjölby. Det är dels för medlemmar, men också för de som vill prova på.

– Alla är välkomna att börja träna med oss, prylar finns att låna, säger Hennings och fortsätter, vi har även träning som företagsaktivitet eller en annorlunda kompisaktivitet.

Hallen

Linköpings Curling Klubb är en väl fungerande sportförening, men med den stora nageln i ögat: De har ingen hall i Linköping, utan huserar i Mjölby.

– Det är ett stort problem för oss, det är svårare att ragga medlemmar från Linköping. Vi har ingen egentlig hemmahall för våra matcher, eller sammandrag som vi kallar dem. Curlingens dag firades nyss över hela Sverige och vi kunde inte visa upp oss. Det vi hoppas på är ryktena om en framtida hall i Korpvallen i Vidingsjö, menar Hennings.

Det som behövs i en hall är de målade ringarna och en speciell curlingis som är knottrad, vilket gör att stenarna glider bättre.