• Staffan Jonsson. Foto: Kajsa Nilsson
  • Ann-Mari. Foto: Kajsa Nilsson
  • Anna Larsson. Foto: Kajsa Nilsson
  • Rebecka Gabrielsson. Foto: Julia Kimell
  • Paul Lindvall. Foto: Julia Kimell

Linköpings-Posten 15 år

Gratistidningarna får en allt större räckvidd i Sverige och Linköpings-Posten utgör inget undantag utan ökar i popularitet varje år som går.

I dag är det många i Linköping och Åtvidaberg som läser, bläddrar eller känner till tidningen enligt de räckviddsmätningar som görs titt som tätt. Men frågan är vad är det som lockar?

Det verkar som Linköpings-Postens numera klassiska korsord är mest efterlängtat på onsdagar och torsdagar när tidningen kommer. Korsordet är tätt följt i popularitet av vår V75-sida där tidningens expert ofta träffar rätt till våra spelande läsares förtjusning.

Lokal prägel

Men det finns också folk som tycker om att läsa tidningen från pärm till pärm och det redovisade skälet till det är Linköpings-Postens ”extremt” lokala vinkel.

Ett tecken på att många bläddrar i tidningen är att om man hamnar i vårt  personporträtt, och därmed också på förstasidan, blir man  lite av en kändis. Räckviddsmätningar av alla slag är bra men vad tycker människor egentligen om innehållet i Linköpings- Posten?

– Jag tycker det är kul med Linköpings-Posten för allting får inte plats i Corren och jag tycker det är bra att ni är med och stöttar och skriver om Stadsmissionen, säger Staffan Jonsson.

– Jag vill ha tidningen främst för annonsernas skull men jag tycker också om korsordet naturligtvis, berättar Ann-Mari som lyckades vinna en Sverigelott en gång i tiden tack vare korsordet.

– Men sedan läser jag en del artiklar och jag måste säga att jag uppskattar att det inte är så mycket sport i tidningen som i andra tidningar.

Nyhetsinriktad

Svårigheten med en tidning som kommer ut en gång i veckan är att det inte alltid är de hetaste nyheterna som hamnar på nyhetssidorna. En aktuell samhällsinformation och kommunalpolitisk bevakning upskattas av många.

– Jag känner till tidningen och läser en del i den när vi får hem den. Det är en bra och täckande tidning. Den är också uppdaterad hela tiden vilket är positivt, säger Anna Larsson.

– Jag kom till Linköping för snart femton år sedan och när jag ser Linköpings-Posten så påminns jag om min hemtrakt. Format, innehåll och ödmjukheten hos Linköpings-Posten påminner mig om Hallandsposten, menar Rebecka Gabrielsson.

– Det är bra att Linköpings-Posten finns och att den har en tydlig och lokal prägel. Det behövs, säger Paul Lindvall.