• Alltid trevlig och glad. Dregen: Foto: TT

Linköpings posten möter: Dregen

Alltid lika trevlige och glada gitarristen Andreas Tyrone Dregen Svensson besökte i helgen som gick Linköping med sitt band Backyard Babies. Det var inte direkt första gången de spelade här om man så säger.

– Nej, du, det var det ju inte. Jag vet att "Coste" (Tomas Eriksson, Linköpingsprofil och punkikon) var tidigt med att pusha för oss och att vi skulle spela i Linköping. Vi måste spelat på Arbis någon gång 1989 eller så. Jag minns inte riktigt. Det var alltid kul att lira i Linköping och det var roligt nu i helgen också. Palatset är ett ganska litet ställe men det är rätt kul det med.

Just nu är Backyard Babies ute på en liten vinterturné som sedan kommer sträck sig över Östersjön för gig med Danko Jones och Hardcore Superstar. Sedan är det dags för Dregens andra engagemang Hellacopters att röra på sig igen.

– Ja vi vakande ju till efter nästan tio år och spelade två gig men nu i sommar blir det flera spelningar och två i Sverige, en på Liseberg i Göteborg och sedan en på Peace and Love i Borlänge. Jag tror det är offentligt nu men i annat fall så blir det ju det nu. Det känns skitkul att köra med dem också och det är ju inte så våldsamt många gig så det ska man nog orka med, säger Dregen som numera blivit en ansvarstagande far till Sixten som man ofta kan se på hans Facebook sida. Att han är en stolt pappa är inte att ta miste på.

– Jag ska väl försöka mig på en andra soloplatta också. Det var så ruggigt kul med den första.