• Muharrem fick hjälp av sonen att trycka igång belysningen i den nya tunneln. Foto: Tommy Pettersson

Linköpings Posten summerar nyhetsflödet under vecka 46

Nyhetsveckan i backspegeln

Onsdag 13 november

Tunneln som sammanbinder Östgötagatan med Industrigatan invigdes under onsdagskvällen. Det är konstnärinnan Ulla Ridderberg som stått för den konstnärliga utsmyckningen som fått det fantasieggande namnet ”In – through – out” och som är baserat på Fibonaccis berömda talserie. Själva tunneln är 40 meter lång och upplyst.

Torsdag 14 november

Nu ska länets akutsjukvård ses över. Landstingsdirektören Barbro Naroskyin har inlett en förstudie av akutsjukvården i Motala och detta tycker Lasse Pettersson, landstingspolitiker för Vrinnevilistan och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden är bra och han ser fram mot resultatet av densamma vilket i framtiden ska hjälpa landstingets politiker att fatta bra och patientsäkra beslut.

Fredag 15 november

Kammaråklagare Britt – Louise Viklund lämnade under fredagen in en framställan om att åtalstiden mot den för dubbelmord misstänkte 33-årigen skulle förlängas. Detta på grund av att man inte annars hinner gå igenom allt materiel från beslag och vittnesförhör. Dessutom inväntas även svar på prover från SKL.

Lördag 16 november

Under fyra tillfällen under hösten och på olika platser i Sverige har den moderata infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd bjudit in regionala företrädare och andra aktörer till enskilda möten. Detta för att ta emot synpunkter och kommentarer om förslaget till ny nationell plan för Sveriges transportsystem mellan åren 2014-2025. Företrädare för Nyköping-Östgötalänken träffade därförunder veckan ministern i Stockholm. Bolaget representerades av styrelseordförande Göran Forssberg, vice ordförande Paul Lindvall och VD Per Sandström. Mötet ska ha varit konstruktiv.

Söndag 17 november

Under natten mellan lördag och söndag så hanterade polisen i Östergötland 110 olika ärenden. Däribland en våldtäkt och flera bråk men man omhändertog även en hel del personer på grund av berusning.

Måndag 18 november

Under helgen som gick hade Vänsterpartiet val konferens i Stadshuset. Den tidigare riksdagsmannen Torbjörn Björlund fick stå tillbaka för Linda Snecker som nu alltså blir Vänsterpartiets förstanamn på valsedlarna i Östergötland.