• Henrik Söderbring kan fira med tårta igen. Foto: Tommy Pettersson

Linköpingsföretag i allsvensk topp

Det blev ånyo framgångar för Botrygg AB i Fastighetsbranschens Allsvenska när årets hyresgästundersökning presenterades på fastighetsmässan Business Arena i Stockholm för ett tag sedan.

Undersökningen mäter hur hyresgästerna bedömer hyresvärdarnas servicenivå. Ett 30-tal ledande fastighetsföretag i landet deltar i undersökningen. Vinnare i klassen 1 till 1 999 lägenheter blev Ängelholmsbaserade Melin Förvaltnings AB, på andra plats kom Ragnarsson Fastigheter i Örebro. På tredje plats kom Linköpingsföretaget Botrygg AB med ett kundnöjdhetsindex på över 80 procent. Botrygg var bäst i klassen för Bostäder år 2011.

Bra placering i år

Denna gång placerade sig företaget på en hedrande tredje plats med ett kundnöjdhetsindex på 87,4 procent, att jämföra med nöjdhetssnittet i landet som ligger på 81,2 procent.

– Vi har förbättrat vårt kundindex mot förra året, nu siktar vi på att återta förstaplatsen nästa år, säger Botryggs förvaltningschef Henrik Söderbring och fortsätter:

– Kundindex är ett bra verktyg för att mäta hur våra kunder värderar våra tjänster och hur vi står oss gentemot rikssnittet.

För Linköpings del kan även nämnas att Isidorum AB var bäst i klassen för Kontor. Övriga företag med fastigheter i Linköping som deltog i undersökningar är Graflunds, HSB Östergötland, Riksbyggen och Henry Ståhl AB.