• En podd, eller helgmålsbön. Allt kan hända när Filip och Fredrik är igång. Foto: TT

Linköpingsposten möter - Filip Wikingsson

Parhästarna Filip och Fredrik har blivit ett begrepp med sina tv-program, podcasts och olika upptåg. Nu intar de Bråvalla med missionen att spela in ett podavsnitt men frågan är om det verkligen kommer att bli av?

2004 var duon allsångsledare på den ambulerade Kalasturneén och brukade då presentera sig som "kuken och kukens brorsa". Fredrik Wikingsson skrattar åt minnet.

- Ja, vi var yngre då och numera skulle vi nog aldrig komma undan med något liknande. Men jag inser utmaningen i att vi ska spela in en podd på en festival med allt vad det innebär av störande tyska dödsmetalband som kollar ljudet. Faktum är att vi inte vet riktigt vad vi ska göra men någon form av musikaliskt inslag blir det säkert. Vi kanske borde ha ett gäng fjortonåriga Rammsteinfans som husband som väsnades tillbaka. Jag känner alltmera att vi borde göra något mer sakralt, lite som en helgmålsbön då vi kör som första akt på fredagen.

Håkan + podd = den bästa dagen

Fredrik menar vidare att fredagen, då även Håkan Hellström uppträder, kommer att bli årets bästa dag för de allra flesta som är där. Vilka mer som uppträder har Fredrik inte koll på och han tycker själv att det räcker med just nämnde Hellström. Men visst blir det extrem metal i form av Kreator och hårdrockande Danko Jones.

- Jag har själv trevliga men ganska dimmiga minnen av Bråvalla för tre år sedan då Markus Krunegård spelade och det slutade med att jag däckade i Cardigans sångerska Nina Persson knä. Bråvalla är bra, det är ganska nära hem så man känner inte att man befinner sig i en annan tidszon. Det är även en blandad festival med olika typer av musik och därmed en blandad publik vilket jag tycker är trevlig.

Däckade hos Nina

- Det är roligt att Bråvalla satsar på lite annat som stand up comedy. Det är kanske det inte det lättaste att spela in en podd eller vara kul på scenen när det är en massa band som spelar samtidigt men för oss är det väl värt ett försök även om vi, som sagt, inte riktigt vet i detta nu vad vi ska göra men det blir nog en blandning av lite av varje. Kul blir det hur som helst.