• Prisbelönta spöken från Linköping. Foto: Maria Ackerfors

Linköpingsrock i hetluften

Linköpings klarast lysande rockstjärnor Ghost kammande hem en grammis i kategorin ”årets hårdrock” under onsdagens grammisgala i Stockholm. Men det är inte det enda Linköpingsbandet det händer saker för just nu.

De namnlösa gastarna och deras ledare Papa Eremitus II fick ytterligare ett bevis på sin framgång med senaste plattan ”Infestissumam” och det av en form grammis som årets hårdrock vid den årligt återkommande grammisgalan härom veckan. I den klassen var även band som Watian och Crash Diet nominerade. Bandet har just avslutat en turné som tagit dem till både Nya Zeeland och Australien. Närmast framåt ligger en månads USA-turné mellan april och maj. Grammisen mottogs av två av de namnlösa spökena som var klädda i sina typiska scenkläder. De var både glada och tacksamma för utmärkelsen.

The Haunted är tillbaka

The Haunted med Linköpingssonen, gitarristen och låtskrivaren Patrik Jensen har efter en längre tids bortavaro gjort väsen av sig igen och kommit ut med en ny trespårs-CD. De kommer även att ge sig ut på en turné med start den 28 mars och då öppnar Linköping/Norrköpingsbandet Dead Soul med Anders ”Slidin Slim” Landelius och Niels Nielsen kvällarna. Den 16 maj kan man se dem spela på Backstage i Linköping