• Lions Arne Nähl och Mikael Sönner är stolta över barnkalasets späckade program - och att så många lionsmedlemmar ställer upp. Foto. Julia Kimell
  • Karusell, hoppborg och sockervadd är bara några av de attraktioner som drar folk till barnkalaset den 29 maj. Foto: Martina Lingefjord

Lions bjuder in till barnkalas i Linköping

Den 29-30 maj har Lions riksorganisation sitt årliga möte i Linköping. I samband med det blir det ett barnkalas på torsdagen i Konsert & kongress, med fritt inträde och massor av roliga aktiviteter bland över trettio utställare.

– Det blir full fart både inne och ute. Jag hoppas det är fint väder så vi kan anordna ponnyridning, säger Mikael Sönner som är riksmötesgeneral för årets riksmöte där allt överskott går till välgörenhet.

Det här är första gången Lions club anordnar ett barnkalas i samband med riksmötet. Och eftersom barnen är vår framtid vill Lions satsa en dag på dem.

Barnkalaset är öppet för alla, och helt gratis då lionsmedlemmarna ställer upp ideellt. Det anordnas ansiktsmålning, tivoli med karusellåkning, hoppborg, spunnet socker och annat kul, samt lotterier och fiskdamm där barnen kan fiska upp leksaker. Både Nikegymnasterna och LGF-gymnasterna har uppvisning och prova-på, och så blir det galna upptåg med Sjörövar-Frida och ballongkonstnären Mr Goran. Kulturskolans brasskvintett spelar utanför entrén innan och under invigningen som avslutas med fanfar och insläpp.

Polisbil och teckningstävling

– Vi får besök av en äkta knarkhund från tullen, och farbror Polis är på plats. Barnen får provsitta polisbilen! Dessutom kommer både LFC och LHC hit så barnen kan få träffa sina förebilder och öva på fotboll och hockey tillsammans med dem.

– Vi är stolta över hela programmet, och tror alla barn kan hitta något de gillar. Det hela avslutas med jippon och prisutdelning för vår teckningstävling, säger Mikael Sönner och Arne Nähl.

Senast ett årsmöte hölls i Linköping var 1993.

– Normalt sett har vi i Lions endast interna träffar på våra riksmöten, men i år öppnar vi alltså upp för allmänheten och barnen. Vår tanke är att sprida mer kunskap om oss till allmänheten och berätta vad vi gör. Vi vill förstås få fler medlemmar på sikt och låta dem få upp ögonen för våra ungdoms- och studentklubbar. Det är nyttigt för dem att ha egna möten och få en grund på att bli framtida ledare.

Håll utkik efter Lions bilaga i Linköpings-Posten nästa vecka där det finns mer information om barnkalaset.

FAKTA Lions club har vuxit sig stark världen över med sina 1,3 miljoner ideella medlemmar. De hjälper länder och krisdrabbade områden som har det svårt. I Östergötlands Lions-zoon finns 330 medlemmar och i Linköping finns både en mixad klubb och en damklubb med omkring åttio medlemmar.