• Jonas Dominique kommer till Linköpings på söndag: Foto: Pressbild

LiSo

Nu är höstens och lite av vinterns program klart för Linköpings Symfoniorkester. Först ut är en konsert med kontrabas och flöjt nu på söndag den 28 september.

Nils-Rune Holmberg är marknadsansvarig för Linköpings Symfoniorkester, populärt förkortad LiSo, och han är mycket nöjd med höstens konserter.

– Först ut nu är en konsert med Jonas Dominique som spelar kontrabas och dirigenten Magnus Båge som bland annat ger verk av Mozart och Brahms samt även två egna verk vilket självklart är väldigt spännande för oss, säger han.

Han fortsätter ett berätta 0m ett nytt grepp de nu tar och sätter upp en familjeföreställning den nionde november.

Äntligen blir det av

– Det är något vi pratat om länge och som nu äntligen blir av och vi kommer att ha med en barnkör från Folkkungaskolan som sjunger både Majas alfabetssånger av Kerstin Andby och sedan Prokofjevs Peter och Vargen.

Sedan 1999 gör LiSo en uppskattad nyårskonsert med allt vad det innebär tradition med av självklara inslag.

– Linköpingsborna uppskattar verkligen vår nyårskonsert och det brukar vara utsålt varje år. Detta blir den 15 nyårskonserten i rad och i år medverkar även Linköpings balettförening vilket är roligt, menar Nils-Rune Holmberg. Två konserter är inbokade nästa år dels en den första mars med Christian Lindberg och sedan en ”Framtidskonsert” den 19 april.