• Johan Rustan och hans medarbetare jobbar vidare mot nummer tre placeringen. Foto: Tommy Pettersson

Live-Apan gick till Visit

Årets arrangör 2016

Linköpings kommun har stuckit ut hakan rejält i och med att man har ambitionen att bli Sveriges tredje främsta eventstad någon gång i framtiden. Under ett flertal år har man satsat extra pengar på att få hit kända artister och stora idrottsarrangemang.

Nyligen fick man ett branschkvitto på att man är på rätt väg att Visit Linköping & Co belönats med utmärkelsen Live-Apan för "Årets Arrangör" av Livemusik Sverige. Det var under evenemanget Sweden Live i Linköping utsågs Visit Linköping & Co till Årets Arrangör i Sverige 2016.

Linköping värdstad för Sweden Live

Evenemanget Sweden Live, har i samarbete med branschorganisationen Livemusik Sverige instiftat priset Live-Apan och Apan delas ut till personer, företag eller organisationer som på olika sätt bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige.

– Jag är mycket stolt och tacksam över alla Visit Linköping & Co:s modiga och skickliga medarbetare som tillsammans arbetar målmedvetet med att utveckla vår stad. Detta har resulterat i att våra kollegor i branschen uppmärksammat vad Linköping kan prestera. Tillsammans med de lokala och nationella arrangörerna har Linköpingsborna haft möjligheten att uppleva många nationella och internationella konserter och evenemang i vår stad, säger Johan Rustan VD för Visit Linköping & Co och fortsätter.

– Ambitionen för Visit Linköping & Co har hela tiden varit att långsiktigt utveckla Linköping tillsammans med alla som bor i Linköping. För att lyckas med detta väljer vi att arbeta på vårt eget unika sätt.

Sweden Live

Sweden Live är ett evenemang där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners. Sweden Live som genomfördes för sjunde året i rad och hittills har Sweden Live besökt städer som Helsingborg 2011, Stockholm 2012, Uppsala 2013, Karlstad 2014, Örebro 2015 och Malmö 2016.

 

Motiveringen

Årets arrangör har på ett sätt som är helt unikt för ett kommunalt destinations- eller programbolag axlat manteln som stadens mest betydande aktör inom arrangemang av levande musik. Under 2016 slog man alla rekord när det gäller topparna med Kent, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Laleh, Elton John med flera, och med bredden i det massiva utbud man erbjudit på alla de scener och arenor man förfogar över, samt på sommarens festival- och konsertarrangemang.