• the Quills medlemmar har spelat med välkända band som Hanio Rocks, Electric Boys och Spritual Beggers. Nu kommer det till Linköping. Foto: Pressbild

Liveklubben kör på

Vårens bokningar på Palatset är nu klara och det kommer att bli både elektronisk musik, 60-talspop och hårdrock.

Palatset har etablerat sig som en scen med sammanhållna program där varje kväll har ett tema. Som dj är oftast en lokalt känd person som spelar kvällens musik. Tyngdpunkten brukar ligga på lokala band men denna gång har Tobias Pettersson och gänget bakom Palatset även prickat in välkända artister och band som The Quill, Staffan Hellstrand och Sonic Surf City. Dock kunde man inte hålla sig och hade en välbesökt smygpremiär redan den första februari med Linköpingsbanden Numbah Ten, CCK-9 och lovande The Trembling.

Rockabilly avslutar våren

Premiär var det den gånga helgen med just surfpunkbandet Sonic Surf City men redan den första mars är det dags för välkände visrockaren Staffan Hellstrand med uppvärmare i form av välkände rocktrubaduren Christer Johansson och Per Kardell.

Vänner av hård rock gör dock klokt i att boka in sig den 15 mars då The Quill från Mönsterås spelar ”amerikansk stonerrock från Småland” som de brukar beskrivas. Öppnar gör Vadstenas mesta rockare Close Quarters och skivaktuella Crunge från Stockholm. Våren avslutas med Rockabilly med linköpingskillarna i Dennis and The Goosebumps och Dennis and the Rocktones.